BLOG Augustus 2015

Workshop Brooke Shaden

31-8-2015 door Walther 

Zo, dat was een enerverend weekend! Twee dagen een workshop van Brooke Shaden gevolgd, een fotografe die ik al lang bewonder voor haar conceptuele werk. Inspiratie/storytelling, daadwerkelijk schieten, editen, de business kant van fotografie, alles kwam aan bod. Alles perfect georganiseerd door Jeroen van Draumlist.
Zelf schiet ik het meest documentair/redactioneel en sport, maar voor mijn vrije werk vind ik het aardig de schoonheid van het duister vast te leggen en sinistere sferen te vangen. Zeker voor sport ben ik doorgaans op zoek naar de ultieme scherpte en spetterende kleuren maar voor deze meer donkere stijl van fotograferen werkt het precies andersom: blur, desaturate,noise en composite zijn dingen die ik normaal niet gebruik. Kortom totaal buiten de comfortzone kunnen stappen deze workshop, andere creatieven ontmoet en vooral veel geleerd, zeker ook dingen die voor mijn andere fotografie bruikbaar zijn! Bovendien veel beelden kunnen schieten die ik later weer kan verwerken in andere composiet foto's. Een intensief maar super leerzaam en inspirerend weekend dus!
Eerst composiet resultaat uit de workshop van Brooke Shaden

Opbouw composiet foto

Focus Magazine september 2015

25-8-2015 door Walther 

In de september uitgave van Focus Magazine schreef Dennis Hissink een leuk artikel over de workshop van Marc Zimmermann welke ik in mei volgde bij studio 34X. Ook de deelnemers kwamen aan het woord en één van mijn foto's ("the coach") werd bij het artikel gebruikt. Goed genoten van de workshop en leuk om het zo terug te lezen! Focus Magazine 2015,Workshop marc Zimmermann