BLOG Januari 2016

Selfie project 52 2016, week 3: I See You

17-1-2016 door Walther 

Selfie project 52 2016, week 3: "I see you"
Ik post m'n platen ook in een besloten project 52 selfie facebookgroep. De admin van de groep komt uit Zwitserland en daar blijken ze de weken anders te tellen. Dus onze week 0 is daar al week 1, erg verwarrend! Anyway, deze week 3 foto is dus al geschoten voordat onze week 3 echt begonnen is:)

Productfotografie innovatief product

14-1-2016 door Walther 

Vanmiddag heb ik productfoto's mogen nemen van een leuk innovatief product. Lastig kleurtje/materiaal dus weer een leuke uitdaging. Ik moet er nog ea aan nabewerken maar de eerste beelden zien er goed uit. Helaas kan ik ze hier nog niet vrijgeven.

Selfie project 52 2016, week 2 Be careful what you cook

10-1-2016 door Walther 

Selfie project 52 2016, week 2: "Be careful what you cook"


Behind the scenes: deze foto is genomen met een fisheye lens, de kreeft is een winkeldecoratie. Ik had het idee in mijn hoofd maar bleek geen pan te hebben die groot genoeg was. Zowel de kreeft als de camera moesten er immers in, en ook nog onder de juiste hoek. Uiteindelijk heb ik de springvorm van de appeltaart als "pan" gebruikt, het ging me uiteindelijk alleen om de randen. De ontbrekende wand van de pan heb ik erbij gephotoshopt. Eén flitser los van de camera liggend op het fornuis gebruikt, de afzuigkap reflecteerde genoeg licht terug in de "pan". Om het shot te krijgen heb ik wel wat moeten smokkelen met de hoek van de camera, recht van onderuit de "pan" lukte niet icm met de kreeft (dat had wel de perfecte cirkel van een geloofwaardige pan opgeleverd).

CCC Studio Event

9-1-2016 door Walther 

Vandaag de hele dag doorgebracht in Studio 34X en daar met een aantal andere creatieven wat verschillende settings uitgeprobeerd. Goed georganiseerd dagje door Gerrit de Groot en weer veel bekenden gesproken en ervaringen uitgewisseld. M'n plaat van de dag is deze van Chlóë Matanja, geschoten met natuurlijk licht.