BLOG Januari 2013

Multishoot met 15 gopro's

31-1-2013 door Walther 


'Matrix style' beelden, gemaakt met 15 gopro's tegelijk: super creatief, je moet er maar op komen! (en toevallig een stuk of wat Gopro's hebben liggen ;) Het eindresultaat mag er in elk geval zijn!

Sigma USB dock

29-1-2013 door Walther 

Sigma heeft een USB dock voor de Sigma lenzen geïntroduceerd. Hiermee is het mogelijk firmware updates te doen en ook microadjustments, AF en stabilizer instellingen kunnen aangepast. Goed concept, ben benieuwd hoe snel de andere fabrikanten volgen!

Nieuw video formaat H.265

26-1-2013 door Walther 

H265 is het nieuwe geratificeerde video formaat (zie techcrunch). Full HD 1080 video kan straks met de halve bandbreedte af, en zo komt er ook ruimte voor de nieuwe 4K video formaten. Op de CES zijn de eerste 4K tv's al aangekondigd, die komen dit jaar al beschikbaar.. Eind van het jaar worden de eerste H265 software encoders al verwacht, vanaf 12 - 18 maanden zal ook de hardware volgen. 
Ben benieuwd, mijn simpele Gopro doet al 4K, alleen nog geen 25 fps, laat staan 50. De DLSR's hobbelen er helemaal achteraan.

Google verbetert afbeeldingen zoeken

25-1-2013 door Walther 

Volgens deze blogpost gaat Google het zoeken op afbeeldingen verbeteren. Ben benieuwd hoe het in de praktijk uitpakt en of dit idd de CTR gaat verbeteren zoals Google zelf claimt.

Nieuwe Canon introducties op de CP+ ?!

21-1-2013 door Walther 

Op de CES werden geen nieuwe Canon modellen geïntroduceerd, de volgende grote beurs zal de CP+ zijn vanaf 31 januari in Japan. Het schijnt dat Canon and Nikon grote standruimtes gereserveerd hebben bij de Pacifico Yokohama. Ik ben benieuwd wat dit zal brengen, zal eindelijk de EF 200-400mm f/4 L beschikbaar komen? Ik heb hem al even kunnen proberen op de IBC in september 2012. Werkelijk een fantastische lens (hoewel de AF van de 1Dx vast ook geholpen heeft bij de totaalbeleving;) Ik vrees alleen dat de prijs wat minder fantastisch zal zijn, zeker gezien de forse prijsverhogingen bij Canon de laatste tijd. Ook wordt gespeculeerd over introductie van de 70D of de 7D MkII. Over de 7D Mk II staan overigens bij extremetech interessante speculaties. We zullen zien wat er van uit komt, even geduld nog....

Site update ivm trage Flickr API

20-1-2013 door Walther 

Deze site zelf bevat vrijwel geen foto's, alles staat bij Flickr. Flickr heeft een API waarmee je de gegevens uit Flickr kunt gebruiken en inbedden in je eigen site. Ik gebruikte de .NET API om live alles op te halen uit Flickr: zodra ik daar iets postte was de site incl alle sitemaps automatisch bijgewerkt. Nu het aantal foto's en sets op Flick wat groter wordt blijkt deze API toch wat te langzaam naar mijn zin. Zeker het opvragen van sitemaps met alle links en tags maar ook het ophalen van de hele lijst met sets werd te traag. Van het weekend heb ik de site aangepast zodat vanuit de flicker API alle pagina's en indexen gegenereerd worden en de resultaten worden opgeslagen in de onderliggende SQL Server database. De snelheid is flink verbeterd nu, enige nadeel is dat wel even opnieuw moet genereren zodra ik nieuw materiaal op Flickr plaats.

Project 52

16-1-2013 door Walther 

Afgelopen zaterdag werd voor SDC E4/E5 de eerste oefenwedstrijd gespeeld. Het licht was eigenlijk te belabberd voor actie foto's, maar ik heb wel een paar sfeerplaatjes kunnen maken.

Voor de aardigheid hier maar eens een foto van ingestuurd voor project 52 en zowaar werd mijn foto verkozen.

Meer info bij het Puttens Weekblad.

Illegaal hergebruik foto's

16-1-2013 door Walther 

Vandaag kwam ik er achter dat mijn foto werd hergebruikt op een Deense en op een Noorse site voor wetenschappelijk nieuws. Als ik het goed begreep ging het artikel over mogelijke hersenschade die je op kunt lopen door bij voetballen te koppen. De foto is zonder mijn toestemming gebruikt ter illustratie van dat artikel. De licentie lijkt me toch vrij duidelijk:
mijn foto's zijn vrij te gebruiken mits de foto niet wordt aangepast, de maker vermeld wordt en het gebruik niet commercieel is. In dit geval was het watermerk er af gesneden en de sites waren duidelijk commercieel. Triest om vast stellen dat foto´s gewoon zonder over toestemming vooraf hergebruikt worden! Als maker kun je er bitter weinig tegen beginnen. Op mijn aandringen hebben ze de foto inmiddels wel vervangen door een andere.

Review GOS Red Surf Bus

12-1-2013 door Walther 

Mooie review Ghosts of Speed door Lea Spencer op Red Surf Bus!

Ghosts of speed beschikbaar als digitale download

11-1-2013 door Walther 

Via Reelhouse is Ghosts of Speed nu ook als digitale download beschikbaar.