BLOG Oktober 2013

Op Flickr Explore vandaag!

Leuk, voor het eerst een van mijn foto's geselecteerd voor Flickr Explore :) Een van mijn eerste foto's met de Sigma 15mm fish eye.

Sigma 15mm f/2.8 EX DG Canon-ef

Vandaag de Sigma 15mm 2.8 fish eye ontvangen. Het frustreerde me al een poosje dat de Samyang 8mm 3.5 waar ik op de 7D zo'n lol mee had, niet bruikbaar was op de fullframe 5D mk III.
Eerste indrukken van de Sigma: erg goede bouwkwaliteit (oa metalen zonnekap) en wat minder spartaans dan de Samyang (die autofocus moet ontberen). De Sigma is ook wel een stukje duurder dan de Samyang natuurlijk. Opvallend is de lenscover die je in twee delen kunt afnemen waardoor je kunt kiezen door een volledig beeld of een (bijna) circulair beeld. Overdag heb ik er nog niets mee kunnen schieten, maar de scherpte van wat testopnamen binnenshuis lijkt in elk geval dik in orde.

Workshop Ronald Koster gevolgd

Weer eens uit de comfortzone en nieuwe dingen proberen: Vandaag bij Calumet de workshop "play the light, don't fight it" van Ronald "wat zien ik" Koster gevolgd. Goeie sfeer, veel opgestoken, super inspirerend!

Speedsurfen in de Bosatlas Nederland van Boven

In de nieuwe Bosatlas Nederland van boven staat ook een stuk over mijn hobby gps speedsurfen. Geïllusteerd met een door mij genomen foto van Dirk Jan Knol op 'the Brace' tijdens het filmen voor Ghosts of Speed.

EOS 7D mk II komt waarschijnlijk in Q2 2014

8-10-2013 door Walther 

Volgens canonrumors wordt de 7D mk II wat meer video georiënteerd. Het blijft APS-C maar wel met een andere sensor dan de 70D. Verwacht in Q2 2014.

GoPro Hero 3+

1-10-2013 door Walther 

De nieuwe GoPro Hero 3+ is aangekondigd.  Langere batterijduur, betere kwaliteit, kleiner, lichter en een nieuwe GoPro App: interesting :)