BLOG September 2017

The Real Trip 2017

21-9-2017 door Walther 

Het zit er weer op, The Real Trip 2017, een van de grootste surf evenementen van Nederland en voor mij toch echt het allermooiste event van het jaar om te fotograferen! Het is ook drie dagen echt hard werken want je wilt eigenlijk alles zien/vastleggen en ondertussen materiaal uitwerken om te posten op social media. Tussendoor regelmatig gear en memorycards wisselen en niet vergeten tijdens eten en slapen de accu’s in de laders te doen. Dit jaar was er een zoon die voor het eerst mee deed en even hulp nodig had bij optuigen en sjouwen en in al mijn wijsheid had ik ook nog bedacht ea te willen filmen. Aanpassingen in de event ranking software en een crashende laptop met de software voor het grote videoscherm moesten ook nog even ingepast.

Meermaals wisselen van gear en/of outfit maakte het super dynamisch: de ene keer sta je met zeiljack en korte telelens in de boot dan weer met de grote telelens en monopod op het strand. Snel een wetsuit aan, camera ombouwen in het onderwaterhuis voor actieshots vanuit het water, ’s-avonds sta je weer met groothoek en flitser bij band, tombola en party paraat. Kortom, het vraagt nogal wat gear, skills en doorzettingsvermogen maar het is supervet en dankbaar om te doen!

Het mooie van de Real Trip is dat elk crewlid afzonderlijk er voor de volle 100% voor gaat. De crew bij de registratie ziet bijna niets van wat er buiten gebeurt, de crew op het rondingschip ziet overdag bijna alleen maar water, de crew op de boten mist het strandprogramma etc. Ondertussen moeten er stands’s nachts bewaakt worden, goodiebags gevuld, licht en geluid geregeld etc. etc. Ik heb de mazzel wèl alles te zien en dat kan alleen door zo’n super crew! Een crew zonder kostbaar evenementenbureau of dikke subsidie, maar een club van enthousiaste doeners met liefde voor de sport. Ik ben trots om daar deel van uit te mogen maken!

Het enthousiasme van crew straalt uit naar de bezoekers wat ik heb ondanks het feit dat er weinig wind was eigenlijk alleen maar super positieve feedback gehad. De aftermovie moet nog gemaakt, de evaluatie moet nog plaatsvinden, maar wat hebben we enorm genoten, ik kijk nu al weer uit naar de 2018 editie van The Real Trip !

 

Presentatiegids SDC 2017

5-9-2017 door Walther 

Hij is klaar de presentatiegids van SDC ! Hij kwam wat ad hoc tot stand door een nieuw team, pas nadat het seizoen eigenlijk al voorbij was. Er moesten dus wat hobbels genomen en ik had natuurlijk geen eindeloze archieven met voetbalfoto's van andere teams dan waarin zoonlief had gespeeld. Dus met wat schrapen, nieuwe teamfoto's en de vormgeving door Sandra van Signatures is uiteindelijk toch een super presentatiegids tot stand gekomen: met elkaar hebben we echt wel wat onderscheidends neer kunnen zetten! Pixelpeeper als ik ben erger ik me natuurlijk wel wat aan de kwaliteit van de foto's die ik zelf niet gemaakt heb. Datzelfde gold natuurlijk voor Sandra die ook niet van alle advertenties fatsoenlijke logo's of beelden had. Maar goed, dit was een belangrijke stap in een meer professionele uitstraling van de club, met voldoende voorbereiding kunnen we dit volgend seizoen vast gaan overtreffen!

SDC Promo

5-9-2017 door Walther 

Teamfoto SDC Tja, toen ik gevraagd werd om ea voor de presentatiegids van SDC Putten te fotograferen merkte je dat er nog niet eerder professioneel was nagedacht over fotografie. Als je een gids wil vullen met foto's van het seizoen is het handig om daar bij aanvang het seizoen al mee te beginnen bijvoorbeeld ;)

De beste foto's maak je vaak niet als je een kruis in je agenda zet, de beste foto maak je met de juiste voorbereiding! Door creatief met u mee te denken help ik om tot de beste platen voor uw specifieke toepassing te komen. Een foto voor een banner van een website is wat anders dan een achtergrondfoto voor een blad waar nog tekst overheen moet.

Nood aan de man?

Een 'zomerse cover' in februari moeten fotograferen omdat in maart gedrukt moet worden? Als de nood aan de man is help ik u uit de brand met wat photoshop en creatief licht.

Maatwerk

Stockfoto's zijn super handig maar kent u ook die 'Nutella kinderen' ? Ze lachen wel, maar er is toch iets vreemds aan, het zijn niet de mensen die u en ik dagelijks tegen komen. Maatwerk zie je altijd!
     

Beeldbewerking?

Iets schieten wat eigenlijk niet kan? Er is altijd een oplossing!

Ook toe aan een professionele aanpak van fotografie? Bel 06-51622256 of mail me op walther[at]siksma.nl voor een vrijblijvend oriƫntatiegesprek!

Makkum Promo

1-9-2017 door Walther 

Need surf/sail/boating/sup shots? I am a regular at Makkum and use professional photo gear for my commercial work, when I am at Makkum I shoot with this for fun, always on the hunt for the ultimate shot!
Since you are not my customer yet I do not owe you anything but you can enjoy and share what I post on my facebook page for free under these conditions. Please do not hurt my feelings: credit me properly when you share and do not crop (cut off watermark), put insta filters on them or do harm to them in a way I never would.
Need highres pictures without my watermark for personal print? I can provide you with high quality (20-30Mp) jpegs, each one individually postprocessed. This takes time (shooting is only half the work) and will most likely not be finished the same day: I was there for having fun remember? When I need deadlines I'll do commercial work. I hate charging friends (and friends are easily made when you're in the water with a big camera) but I need to pay for my gear, insurance and software as well.
The quality is more than worth it so please contribute to my tip jar so that I can keep doing this.
CU at the beach!

Safety

Spotted me in the water? I'm there putting myself and expensive gear in danger for the ultimate shot. The value of my equipment is a multitude of the value of the surfgear you are sailing on. For our mutual safety, please don't come too close unless you have full control (and please let ME judge that).

Need prints?

Don't go for wood or canvas: it's cheap but it kills all the details, forex, dibond, alu are much better. I recommend profotonet for the best results.

Want more?

Please contact me for commercial photography or dedicated individual sessions.