BLOG Juli 2019

500px

16-7-2019 door Walther 

Al jaren post ik mijn foto's op flickr. Het oorspronkelijke platform waarbij fotografen commentaar geven op elkaars werk is het allang niet meer. Het zijn naar mijn idee nu vooral bots die eindeloos likes verzamelen op middelmatige foto's. Als hosting platform met onbeperkte opslag is het echter niet duur en de kwaliteit blijft behouden.
Bij facebook en instagram worden de foto's die je post ernstig gecomprimeerd: de kleur en kwaliteit gaan hard achteruit. Op facebook kun je er nog links bij zetten, maar het bereik van een zakelijke pagina is erg beperkt als je niet betaalt voor advertenties en zeker niet al je volgers zien alles wat je post.
Op insta kun je daar door het beperkte formaat de kwaliteit niet echt laten zien. Op beide platforms lijken de likes wat terug te lopen momenteel. Misschien is het de zomer of zijn mensen social media moe. Van likes kan ik overigens niet eten en beide platforms brengen me voorzover ik kan nagaan geen nieuwe klanten, die krijg ik vooral van mond tot mond reclame. Ik vraag me dus wel eens af of het zin heeft om ├╝berhaupt nog te posten daar.
Maar goed, je wilt toch laten zien wat je maakt en feedback erop krijgen. Ik heb mijn 500px account maar weer eens tot leven gewekt, oud spul eraf, recent spul er op. Maar eens zien of het wat brengt. Ik vrees eigenlijk dat het hetzelfde verhaal is als flickr, maar we zullen zien....
Wil je me daar volgen? Check mijn 500px profiel.

Werk aan de muur

13-7-2019 door Walther 

Vandaag mijn werk aan de muur profiel maar eens afgestoft, wat ouder werk verwijderd en nieuwe geupload. Prints van mij zijn te koop via werk aan de muur. Ik ben zelf altijd erg te spreken over alubond als printmateriaal, maar dibond, canvas, xpozer etc kan natuurlijk ook allemaal!

Ruhr revisited

10-7-2019 door Walther 

Afgelopen weekend ben ik een tweede keer met Donika naar het Ruhrgebied geweest en we hebben daar een aantal legale en minder legale locaties bezocht. Met minimaal budget maximaal resultaat behaald: in korte tijd hebben we weer zeer uiteenlopende en supergave beelden kunnen maken! Jammer dat we dit soort locaties niet dichterbij hebben!

Donika, landschapspark Duisburg

Donika, op de tunnelboor

Donika, op de stoom locomotief

Alles is ingeflitst met de Elinchrom ELB1200 met een grote deep octa. Ondanks een stevig statief is dit een behoorlijke windvanger maar het licht ervan is toch wel super. Ook m'n nieuwe grids blijken het perfect te doen!
Heb je ook belangstelling voor een wat andere shoot? contact is snel gelegd hoor!