BLOG September 2019

The Real Trip 2019

24-9-2019 door Walther 

The Real Trip 2019 was weer awesome, vrijdag feest, zaterdag zon, zondag wind! Ik wil eigenlijk altijd èlk aspect van dit event vastleggen. Dat lukt natuurlijk nooit helemaal omdat ik domweg niet overal tegelijk kan zijn, tijd kwijt ben met verplaatsen, camera moet in- en uitbouwen in onderwaterhuis etc. En af en toe moet je ook nog ff wat foto's nabewerken, accus laden, praatje maken met oude bekenden, eten en slapen. Gelukkig waren ook medefotografen Jeroen Helmers en Jan Peter van Popta van de partij!
Wessel @ The Real Trip 2019 in Makkum

Voor de ranking werd ook dit jaar weer gebruik gemaakt van het door mij ontwikkelde PSR, hier moest ik ook af en toe nog even een half oog op werpen, met name doordat wat uit Denemarken afkomstige pro's pas op zondag inschreven en wat kids in verkeerde klasses waren ingedeeld.
The Real Trip 2019 in Makkum

En temidden van al dit werd ik ook nog even 50, iets waar ik eigenlijk helemaal geen tijd voor had tijdens zo'n super intensief weekend! Maar hoe mooi is het om het bereiken van deze mijlpaal te vieren tijdens het event wat ik het allerliefste fotografeer, met Wymaroo DE Real Trip band, in het Friese Makkum waar de sfeer altijd geweldig is?
Wymaroo live @ The Real Trip 2019 in Makkum

Bij de Puttense Sport Marathon was me al duidelijk dat een flitsmaatje geweldig werkt. Het stelt me bij events in staat om scenes aan te lichten op een manier die me nooit alleen lukt. Deze keer was Donika niet als model maar flitsassistente paraat. In de surfwereld is ze nog niet thuis maar ze weet wel precies wat ik wil met het licht en ze enthousiasmeerde ondertussen ook nog degenen die we fotografeerden. Door deze assistentie heb ik dit jaar voor het eerst ook vanaf het water te kunnen flitsen met de Elinchrom ELB1200 en long throw reflector als 'lichtkanon'. Vanuit de mediaboot konden we zelfs recht tegen de zon in platen met pep en detail maken die anders echt niet mogelijk waren geweest! Niet dat het heel makkelijk was overigens want de flitspower van de grote flitser kan ik alleen via de controller op de camera aanpassen, niet op de camera zelf. En de ene of de andere kant van de boot vergden wel totaal andere settings.
Mediaboot bij The Real Trip 2019, inzet Elinchrom ELB1200 met low throw reflector

Ingmar Daldorf bij The Real Trip 2019, inzet Elinchrom ELB1200 met low throw reflector

Met al een druk schema in mijn hoofd werd ik donderdag ervoor ook nog ff benaderd of ik vrijdagavond foto's wilde maken bij een huwelijksaanzoek van een van de deelnemers op de pier in Makkum. Met wat kunst en vliegwerk hebben we dat ook zelfs nog weten in te passen en gelukkig, ze zei ja: proficiat André en Maritza!
Huwelijksaanzoek tijdens The Real Trip 2019 in Makkum

Ik realiseer me enorm dat ik m'n beelden alleen kon maken door een geweldige crew die mij in staat stelt overal te zijn om me de beste blik te gunnen op alles wat er dat weekend gebeurt. Zelfs de tombola werd ff iets verlaat omdat ik er nog niet was ;)
tombola bij The Real Trip 2019 in Makkum

Voor mij was dit het vijfde jaar dat ik de The Real Trip fotografeer, dit jaar bijna alle shots ingeflitst en dat levert super kleuren en sfeer op. Waanzinnig om zo als team platen neer te kunnen zetten en iedereen te laten meegenieten van dit supercoole surfevent!
Party @ The Real Trip 2019 in Makkum

Kijk ook ff naar de aftermovie om de sfeer mee te pakken!