BLOG Oktober 2014

Workshop Dracorubio

6-10-2014 door Walther 

Ik doe bijna niets met composiet foto's of zware bewerkingen: camera raw en photoshop zijn voor mij alleen instrumenten voor het croppen en kleurcorrecties. Ik zie echter heel vaak prachtig composiet materiaal voorbij komen, vaak een beetje in de donkere sferen. Ik had al eerder werk van Dracorubio op zoom.nl en op flickr gezien en gisteren had ik de kans eens een workshop bij hem te volgen. Erg veel geleerd over gebruik van brushes, lagen, textures en de geleerde technieken zijn zeker niet alleen toepasbaar op zombies.... Dit is het resultaat van de dag, wel stemmig zo vlak voor Halloween :)
De achtergrond schoot ik eerder op Arnos Vale Cemetary in Bristol.

zombie workshop dracorubio

Familyshoot 2.0

3-10-2014 door Walther 

Ik maak er geen geheim van dat ik standaard familiefoto's niet echt leuk vind om te maken. Vaak zeg ik ook beleefd nee als ik daarvoor gevraagd. De standaard witte achtergrond-spijkerbroek-en-blote-voeten-foto is namelijk niet mijn ding.
In dit geval kreeg ik flink wat vrijheid en het pakte leuk uit, het takelwagentje werd speciaal voor de shoot op marktplaats gescoord. Afgelopen zondag was het zover, door de felle zon als tegenlicht moest ik ter plekke wel een totaal andere hoek (en lens) gebruiken dan ik vooraf bedacht had. Al met al niet ontevreden over het resultaat en vooral erg leuk en ontspannen om te schieten! Familiekiekje 2.0, aangelicht met de Godox witstro AD360 en 2 yongnuo's YN560III..

Familiefoto 2.0