BLOG Juni 2014

Nu alleen nog even 67Gb fotomateriaal Puttense sportmarathon 2014 uitzoeken....

29-6-2014 door Walther 

Zo het sporten zit er op, m'n fotomarathon ook. Tussen de sportmarathon voor kids op vrijdagmiddag en de prijsuitreiking zaterdagmiddag heb ik maar anderhalf uur geslapen en 67 Gb aan materiaal geschoten. Een schitterend evenement met een geweldige sfeer, het is top om ook 's-nachts gewoon een tribune vol enthousiast publiek aan te treffen! Hulde aan de organisatie en alle vrijwilligers die het mogelijk maakten.
Aan mij nu alleen de schone taak nog 'even' de mooiste foto's er uit te zoeken en na te bewerken.... Hier in elk geval m'n eerste beelden: kids, volwassenen vrijdag en zaterdag.Puttense sportmarathon 2014

27-6-2014 door Walther 

Vandaag van 14:00 uur tot morgen 17:00 uur ga ik de Puttense sportmarathon weer vastleggen. Het wordt een uitputtingsslag maar ik heb er zin in! Ik zal tussentijds wel wat foto's uitwerken en posten. Verder uitzoeken en netjes uitwerken kost tijd dus hou de site in de gaten de komende dagen....De sets gaan hier verschijnen:

Firware update Sigma 120-300mm f/2.8 DG OS HSM Sports

26-6-2014 door Walther 

Vandaag de firmware van 'the big sigma' maar ff bijgewerkt. Toch cool dat dit gewoon kan met de USB dock:) https://www.sigma-photo.co.jp/english/new/new_topic.php?id=430

Dubbele Photoshop na installatie Creative Cloud 2014

23-6-2014 door Walther 

Na installatie van Adobe Creative Cloud 2014 blijk je opeens over twee versies van Photoshop te beschikken. Hier meer over de hoe en waarom: http://terrywhite.com/2-copies-cc-apps/
Ik heb zelf de oude versie maar gedeïnstallleerd, schijfruimte heb je immers nooit genoeg. Ook de onOne plugins opnieuw geïnstalleerd, de settings kwamen namelijk niet automatisch mee van de vorige versie. Nu nog even wachten op een patch van onOne, de add-ins zijn nu alleen via het menu File-automate te benaderen. Het blijkt overigens wel mogelijk om het toepassen van een onOne preset in een custom action op te nemen trouwens!

Canon Digital Photo Professional 4 beschikbaar

18-6-2014 door Walther 

Inmiddels kun je Digital Photo Professional 4.0.0 for Windows downloaden, als je een geldig serienr opgeeft tenminste. Ik heb het geïnstalleerd en eens bekeken maar voor het beoordelen en bewerken van je raw files vind ik het niks. PhotoMechanic ziet er wat spartaans uit, maar werkt vele malen vlotter en prettiger om grote aantallen foto's snel uit te zoeken.

SDC E3 promo

8-6-2014 door Walther 

Voor de huldiging van de Puttsene sportkampioenen maar weer eens een kort promo filmpje gemaakt van SDC E3. Blijkt toch altijd weer meer werk dan je van plan was, omdat je het toch weer beter wil doen dan het jaar ervoor. Het lastigste bleek het timen op de muziek (vooral omdat de music in aanvang wat rommelig is). Uiteindelijk niet ontevreden over het resultaat, een leuk projectje met Adobe Photoshop, Premiere en After Effects.

SDC Putten E3 promo op Vimeo